5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@haseko.cz       Doprava a platba       Vše o nákupu       Blog

Hlásič a detektor oxidu uhelnatého s displejem (CO) CARBON

Detekuje nebezpečný smrtící plyn CO - oxid uhelnatý - v daném prostoru - zvukově i vizuálně
Hlásič a detektor oxidu uhelnatého s displejem (CO) CARBON

Hlásič a detektor oxidu uhelnatého s displejem (CO) CARBON    více

Výrobce: Hütermann E.E.D. a.s. Hütermann E.E.D. a.s.
Kód produktu: HAS15
Záruka: 24 měsíců

 Přímý dovozce = výhodné ceny

 Výhodné sety zboží

Popis

Hlásič a detektor oxidu uhelnatého s displejem (CO) CARBON

Detekuje nebezpečný smrtící plyn CO - oxid uhelnatý - v daném prostoru - zvukově i vizuálně. Při překročení koncentrace oxidu uhelnatého vydává varovný signál a na displeji se zobrazí hodnota naměřené hodnoty CO. Elektrochemický senzor je vyrobený za přísných předpisů a kontroly kvality. Je velmi spolehlivý.Snadná instalace a údržba. Oxid uhelnatý vzniká při spalování. Krby, kotle, karmy na jakékoli palivo mohou oxid uhelnatý vypouštět do místností (pokud nemají bezpečnostní elektroniku, která hlídá dokonalý odvod spalin). Vhodný pro obytné prostory, kotle, karmy, garáže, autoservisy, obytné vozy atd. 
Oxid uhelnatý není vidět ani cítit, je také bez chuti a přesto je smrtelně nebezpečný. Vede k vytvoření karboxyhemoglobinu v krvi, který negativně ovlivňuje schopnost těla přijímat kyslík. Oxid uhelnatý může přivodit smrt během několika minut (v závislosti na koncentraci. Ročně se eviduje v ČR množství otrav CO způsobených spalinami spotřebičů.
Napájení: 1x baterie 9V (není součást balení)
Zvučnost: >85dB v 1m
Teplotní rozmezí: -10°C až 40°C
Montáž: pomocí šroubků (součást balení)
Rozměr: průměr 119 x 37,5mm
Životnost: min. 5 let
Testovací tlačítko - TEST
Reakční čas: při 50 ppm reaguje v rozmezí 60 – 90 minut
Reakční čas: při 100 ppm reaguje v rozmezí 10 – 40 minut
Reakční čas: při 300 ppm reaguje do 3 minut
Vyhláška č. 23/2008 Sb. stanoví, že v nových garážích, servisech a opravnách vozidel s pohonem na plynná paliva (ve stavbách schválených po 1.7. 2008) musí být instalován detektor plynu, je tedy povinný pro kolaudaci.
Detektor je testován podle ČSN EN 50291:2001

 Doporučujeme instalovat detektor všude tam, kde jsou umístěny kamna, krby, kotle na jakákoli, zejména pevná paliva a starší plynové spotřebiče (moderní plynové spotřebiče jsou sice jištěny, při nedokonalé údržbě však jištění nemusí fungovat). K nasávání spalin do místnosti může dojit v důsledku mnoha chyb,jejich vzájemného působení i atmoférických vlivů. 
UMÍSTĚNÍ ZAŘÍZENÍ DLE VYHLÁŠKY č. 23/2008 Sb.
- Garáž, která slouží i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva, musí být vybavena detektory úniku plynu a účinným větráním. 
- Požadavek uvedený ve větě první platí i pro příjezdový a výjezdový prostor hromadné garáže sloužící i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva, pokud je tento prostor delší než 30 m a je obestaven stavebními konstrukcemi alespoň ze tří stran.
- Servis nebo opravna sloužící i pro vozidla s pohonem na plynná paliva musí být vybaveny detektory úniku plynu a účinným větráním.

Filtry

Kontakt